HTML

Passzív Agresszív

Ha az ember körülnéz, mindenhol azt látja, hogy passzív-agresszív csak kamaszgyerek, vagy legfeljebb partner lehet. Nem sok szót vesztegetnek a net-pszichológusok a szülőkre. Pedig szülőnek lenni a legideálisabb passzív-agresszív szerep. Ha minden kötél szakad, mindig be lehet dobni, hogy "Én adtam neked az életet!" vagy hogy "Csak érted éltem!" És nincs az a közönség (barát, ismerős, rokon vagy bíró), aki a gyereknek adna igazat. Mert hát ennyi szenvedést valakinek vissza kell fizetni...

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Láthatatlan ellenség

2011.01.25. 23:46 P-A

A PA eszköztára látszólag ártalmatlan: sóhajtozás, dícséret, vállhuzogatás, szemforgatás és mind közül a legnépszerűbb, a duzzogás, vagy a látványos szomorúság.

Ilyenekkel harcolni nem fair. Főleg egy gyerek ellen.

A PA az évek során tökélyre fejleszti az emocionális zsákutcába torkolló vitákat, a provokációt és a totális kontrollt a gyerek viselkedése fölött. Ezekkel az ártatlan eszközökkel a legbrutálisabb csndes agressziót hajtják végre. A gyerek választhat: belebetegszik, vagy elmenekül.

Esetleg beismeri, hogy rossz.

Egy gyerek nem akar rossz lenni. Meg akar felelni. De ha egy vitában minden ellenállás vagy ellenérv annak a jele, hogy ő, a gyerek rossz és hogy nem szereti az anyját, nem is érdekli, mi van az apjával, akkor kénytelen megfutamodni. Vagy visszavon mindent és magában sírdogál, vagy üvölt, hogy "jól van, b@szd meg, szar alak vagyok és nem szeretlek! Azért mondok ellent, mert nem szeretlek, ezt akartad?"

És már benn is vagy az életed végéig tartó csapdában. A kapálódzás csak ront a helyzeten. Olyan ez, mint a futóhomok.

Nem vernek véresre, nem is kiabál senki, te vagy az egyetlen, aki felemeli a szavát. Te vagy a rossz, hát nem látod?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://passziv-agressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr872613884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása