HTML

Passzív Agresszív

Ha az ember körülnéz, mindenhol azt látja, hogy passzív-agresszív csak kamaszgyerek, vagy legfeljebb partner lehet. Nem sok szót vesztegetnek a net-pszichológusok a szülőkre. Pedig szülőnek lenni a legideálisabb passzív-agresszív szerep. Ha minden kötél szakad, mindig be lehet dobni, hogy "Én adtam neked az életet!" vagy hogy "Csak érted éltem!" És nincs az a közönség (barát, ismerős, rokon vagy bíró), aki a gyereknek adna igazat. Mert hát ennyi szenvedést valakinek vissza kell fizetni...

Friss topikok

Linkblog

Archívum

A szenvedésért fizetség jár

2011.01.25. 23:03 P-A

Az élet igazságtalan, csupa szenvedés - tartja és tanítja a PA a gyerekének.

A PA alapelve pedig az, hogy a szenvedésért fizetség jár.

A PA szülő a gyerekéért szenved. Neki csak teher a gyerek, és ezt nem is rejti véka alá. Nem akart ő (még) gyereket, de a családja nyomás alatt tartotta. Szégyelled, hogy megszülettél (igen, tudod, hogy azért ő nagyon szeret), és igyekszel nem sok vizet zavarni. Általában nem sokat eszel és igyekszel eltűnni, ha a PA a házban mozog, mert mindig ideges. Amikor senki nem látja (csak te), a PA ugyanis ideges. Dührohamai vannak és mindenből elege van. 

A PA  gyereke az asztal alatt bújkál, míg az anyja elmegy mellette a folyosón, hogy ne terhelje a jelenlétével.

Nyilvánosan a PA egy mártír-apa/anya. Henceg veled, mutogat, mint egy versenykancát. Hirtelen megtudod, hogy mégis hallotta, mikor beszámoltál neki az ötös bizonyítványodról, csak színlelte az alvást. És persze a PA mindenkinek panaszkodik.

Rólad nem tud panaszkodni. Nem biztos, hogy ezzel tettél neki szívességet. Elképzelem, hogy egy bukdácsoló, problémás kamasszal jobb lett volna neki. Az egy mindenki által, szabad szemmel a Holdról is jól látható KERESZT az ő vállán. 

De így sem baj - ha termőre fordulsz, pénzt arathat.

PA bármikor kárt tesz magában, és mutogatja neked, hogy mennyire szenved érted. Te meg mindent elkövetsz, hogy hagyja abba, mert neked ettől nem lesz jobb.

Egy PA szülőnek mindent a gyereke fog visszafizetni.

És ha egyke vagy, annál rosszabb neked.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://passziv-agressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr812613810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása