HTML

Passzív Agresszív

Ha az ember körülnéz, mindenhol azt látja, hogy passzív-agresszív csak kamaszgyerek, vagy legfeljebb partner lehet. Nem sok szót vesztegetnek a net-pszichológusok a szülőkre. Pedig szülőnek lenni a legideálisabb passzív-agresszív szerep. Ha minden kötél szakad, mindig be lehet dobni, hogy "Én adtam neked az életet!" vagy hogy "Csak érted éltem!" És nincs az a közönség (barát, ismerős, rokon vagy bíró), aki a gyereknek adna igazat. Mert hát ennyi szenvedést valakinek vissza kell fizetni...

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Professzionális mártírok

2011.01.25. 23:35 P-A

A PA meg van győződve arról, hogy ő nem csak hogy segít, de a rá eső résznél sokkal többet segít (és hogy mások meg nem).

Profi mártírok és éheznek arra, hogy elfogadják őket.

Imádnak adni magukból egy darabot - de annak ára lesz.

Egyszer kérni fognak cserébe valamit. És az olyasmi lesz, amit amit nem akarsz majd adni. Akkor majd megtudod, milyen tartozásod van. Hogy amikor ő szó nélkül elkísért valahová (pedig nem hiányzott), voltaképpen halálos beteg volt (csak nem szólt, hogy ne érezd rosszul magad...) Úgyhogy hogy mered megtagadni tőle a százszor nagyobb szívességet.

Ad, amikor nem kéred és kér, amikor eszedbe sem jutna adni.

Borzasztóan fontos, hogy önzetlennek tűnjön. És a külvilág szemében mindig az is lesz.

Papíron, ő mindig mindent jól csinál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://passziv-agressziv.blog.hu/api/trackback/id/tr532613860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása